Örgülü pilav tarifi
Bir pilav düşünün ki Antep fıstığı, kuş üzümü gibi malzemelerle hazırlanıp üzeri hamur ile şeritler halinde kapatılıyor. Bu bile iştahınızı açmaya yetiyor değil mi? Kayseri'nin meşhur yöresel yemeklerinden olan örgülü pilavın yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi her şeye değecek cinsten. Sofranıza görsel şölen katmanın yanı sıra damak zevkinizi de çok farklı bir yere taşıyacak bu tarifimizi denemek isteyenler için işte malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 250 gram tavuk ciğeri
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay fincanı haşlanmış tavuk
- 3 su bardağı su
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- Tuz
- 1 kahve fincanı su
Örgülü pilav tarifi Nasıl yapılır?
Pirinçleri ılık suda 1 saat bekletin.
Tereyağ, soğan, kuş üzümü, ciğer ve Antep fıstığını kavurun, yıkanmış pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Su, tuz, karabiber ve haşlanmış tavuk ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Un, su, yumurta ve tuzu derin bir kaseye alarak sert bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımıyla açıp uzun şeritler kesin.
Isıya dayanıklı cam kaseyi yağlayıp uzun şeritler halinde kestiğiniz hamurları kafes şeklinde yerleştirin.
Aradaki boşluklara fıstıkları yerleştirin ve kaseyi iç pilavla doldurup üzerini hamur ile kapatın.
200 derece fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca ters çevirerek dilimleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun...