GeriÇorba Tarifleri Oğmaç çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oğmaç çorbası tarifi

Oğmaç çorbası tarifi

Oğmaç çorbası Anadolu’nun farklı yörelerinde de karşımıza çıkabilen bir tür hamurlu yoğurt çorbası. Adını hamurların avuçta ovalanmasından alıyor. Bu seferki tarifimiz Kastamonu mutfağından. Çok fazla malzemeye ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz bu pratik çorbayı evinizde mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte pratik oğmaç çorbası tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Un
  • 1 adet yumurta
  • Su
  • Tereyağı
  • Yoğurt
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

Oğmaç çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Suyu tencerede kaynatın.

Unu elinizde ovalayarak küçük topaklar haline getirin ve kaynayan suya azar azar bırakın.

Hamurların bir araya toplanmaması için sürekli karıştırın.

Hamurlar piştiğinde suya ılıştırdığınız yoğurdu ekleyin.

Tereyağını eritip kızdırın.

Çorbayı ocaktan alıp üzerine tereyağını gezdirin.

Pul biber ve kuru nane de serpip sıcak servis edin. Afiyet olsun…