GeriHamur İşi Tarifleri Nokul tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nokul tarifi

Nokul tarifi

Bir çoğunuz ismini ilk defa duyuyor olabilirsiniz ama büyüklerinize sorsanız nokulu kesin biliyorlardır. Birçok yörenin mutfağında bulunsa da Çankırı'nın nokulunun lezzeti bir başkadır. Yine basit malzemelerle yapılan bu hamur işinin çayın yanında harika gittiği bir gerçek. İsterseniz içine koyacağınız harç ile tatlı ya da tuzluya da çevirebileceğiniz nokul tarifimiz aşağıda..

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Nokul tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kabın içine tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak şekilde koyup karıştırın.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Tüm hamuru uzun silindir biçiminde yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırın.

Bir bıçak yardımıyla verev şeklinde kesin.

Kesilen parçaları tepsiye dizip, üzerine çatalla şekil verin.

Üstlerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...