GeriEt Yemeği Tarifleri Nohutlu kelle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohutlu kelle tarifi

Nohutlu kelle tarifi

Kelle çorbasını herkes bilir. Fakat Mardin mutfağının bir parçası olan bu tarif, bildiklerimizden farklı olarak nohut ile yapılıyor. Hazırlanması biraz zor olsa da vitamini ve lezzeti gayet bol bir yemek. Nohutlu kelleyi denemek isteyenler için tarifi aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet ütülenmiş kuzu kelle
  • 500 gram nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nohutlu kelle tarifi Nasıl yapılır?

Güzel ütülenmiş kelleyi, soğuk suda bekletin ve iyice temizleyin.

Temizlediğiniz kelleyi ikiye ayırın ve ayrılan parçaları kemikleri ezilmeden iyice temizleyin. (Çünkü kemikler parçalanırsa ayıklamak zor olabilir.)

Temizlenen parçaları ocağa alıp kaynatın.

Kelle derisi iyice pişince ateşten indirin.

Bu arada önceden ıslattığınız nohutları da ayrı bir tencere de pişirin.

Daha sonra da kemiklerinden ayıklanan kellenin üzerine nohut ve tuz ekleyerek 20 dakika kaynatın.

İsteğe göre servis tabağına limon veya sirke ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...