GeriSalata Tarifleri Nisuaz salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nisuaz salatası tarifi

Nisuaz salatası tarifi

Fransa'ya özgü bu nefis salatayı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 140 gram taze fasulye
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • Yarım su bardağı siyah zeytin
  • 2 orta boy domates
  • 1 orta boy kırmızı soğan
  • 500 gram ton balığı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • 50 gram ançüez
  • Çeyrek bardak zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

Nisuaz salatası tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklayıp ortadan ikiye böldüğünüz taze fasulyeleri derin bir tencerede yaklaşık 2 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra başka bir kaptaki buzlu suya daldırıp çıkarın. Fasulye, halka soğan, dilimlenmiş domates, ton balığı, zeytin, dörde bölünmüş yumurta ve ançüezi bir kapta karıştırdıktan sonra servis tabağınıza alın. Ayrı bir yerde sarımsak, hardal, sirke ve zeytinyağından bir sos hazırlayın. Hazırladığınız bu sosu salata malzemelerinin üzerine dökün. Kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.