Nevzine tatlısı tarifi
Kayseri'nin meşhur tatlılarından biri olan nevzine genellikle bayramlarda misafirlere ikram edilir. Ana malzemesi ceviz ve tahin olan bu yöresel tatlının yapımı gayet basit ve yemesi de bir o kadar lezzetli. İşte denemek isteyenler için nevzine tatlısının malzemeleri ve yapılışı...
Yapımı için malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Nevzine tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede ocağa alıp ve kaynatın.
Ocağı kapattıktan sonra pekmezi ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurunuzu yağlanmış fırın kabına elinizle bastırarak yayın ve üzerini çatal yardımı ile çizerek dikey şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan tatlıyı keserek soğumuş olan şerbeti üzerinde eşit bir şekilde gezdirin.
Şerbetini çeken tatlının servis tabağına alarak isteğe bağlı tahin ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun...