Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Nergizleme tarifi
Kısaca yumurta salatası olarak açıklayabileceğimiz nergizleme, Diyarbakır yöresine ait bir tarif. Altın günlerinde, çay sohbetlerinde ya da kahvaltılarda tüketilebilen ve çayın yanında pek güzel giden salatamızın yapımı çok kolay. Aşağıda yazılan malzemelere ek olarak kendiniz de ekstra malzeme koyarak salatanızı çeşitlendirebilirsiniz…
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 4 dal taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 dal taze nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Nergizleme tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle küçük bir sos tenceresinde yumurtaları 6-7 dakika haşlayın.
Haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve yumurtaları dilediğiniz gibi kesin.
Yarım demet maydanozu, taze soğanı ve kuru soğanı doğrayın ardından tüm baharatları ve yumurtayı da ekleyin.
Derin bir kapta karıştırdıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz. Afiyet olsun…