Son Güncelleme:
Nemse böreği tarifi
Nemse ya da nemçe, Osmanlı döneminde Avusturyalılara verilen isim. Yağlı hamuru kıtır kıtır içi ise tavuk ya ada peynirle dolu olan bu böreği günümüzde milföy hamuruyla da hazırlamak mümkün olsa da, biz gelenekçiler için orijinal bir tarif hazırlayalım dedik. Umuyoruz beğenirsiniz...
Yapımı için malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık yoğurt
- Maya
- Yumurta
- Tuz
- Peynir
- Maydanoz
Nemse böreği tarifi Nasıl yapılır?
Malzemelerden ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dinlendirdiğiniz hamuru yufkadan daha kalın açıp yuvarlak yuvarlak kesin.
Hamurun ortasına harç koyarak yarım ay biçiminde kapatın. 180 derece fırında pişirin.