GeriTatlı Tarifleri Muzlu krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muzlu krep tarifi

Muzlu krep tarifi

Krep hem basitliğiyle hem de fazla malzeme gerektirmemesiyle tatlı severlerin favorilerinden. Bu tarifimizde krebin içini muzla doldurup üzerine sos dökerek lezzetini bir adım daha ileri taşıdık. Kahvaltıda ya da canınızın tatlı çektiği herhangi bir zamanda kısa sürede hazırlayıp yiyebileceğiniz bu tatlı tarifini bir kenara kaydedin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet muz

Servis için:

  • Çikolata sosu veya tahin ve bal

Muzlu krep tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve suyu iyice çırpın. Pudra şekerini ilave edip karıştırmaya devam edin. Sıvı karışıma un, kakao ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz bir karışım olması için çırpıcı kullanın.

Bir yemek kaşığı yağla tavanızı yağlayın. Tavanız yapışmaz özellikliyse yağa gerek yoktur. Her bir krebi altlı üstlü göz göz olacak biçimde pişirin. Tava yanmaz

Kreplerin uç kısmına muz koyup rulo yapın. 2 santimetre kalınlığında dilimleyerek çikolata sosuna veya ballı tahine bulayın.