GeriTatlı Tarifleri Muhallebili tel kadayıf tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhallebili tel kadayıf tarifi

Muhallebili tel kadayıf tarifi

Muhallebi ve tel kadayıfın buluşmasıyla ortaya çok güzel bir sonuç çıkıyor. İşte seveceğiniz bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı pirinç unu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay fincanı portakal kabuğu reçeli
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 kahve fincanı tereyağı
  • 10 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı nişasta
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Muhallebili tel kadayıf tarifi Nasıl yapılır?

Kadayıfın dörtte birini ayırın. Kare cam tepsinin içini tereyağıyla yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.

Bir tencerede süt, 6 kahve fincanı toz şeker ve tuzu karıştırarak birlikte kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin.

Muhallebiyi tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın. Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin. Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fincanı şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alarak kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.