Muffin kabında Fransız tostu tarifi
Muffin kaplarında hazırlayabileceğiniz bu Fransız tostunu misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 300 gram tam buğday ekmeği
- 5 yumurta
- 1/3 fincan şeker
- 1,5 fincan yağsız süt
- 2 çay kaşığı vanilya
Muffin kabında Fransız tostu tarifi Nasıl yapılır?
12 muffin kabını sprey yağ ile hafifçe yağlayıp kenara koyun. Ekmeğinizi küp küp doğrayın ya da parçalayın. Orta boy bir kapta önce yumurta ve şekeri çırpın daha sonra süt ve vanilyayı ekleyip iyice çırpmaya devam edin.
Ekmek küplerini muffin kaplarına eşit olarak bölün ve üzerlerine yumurta karışımını dikkatlice dökün. Muffin kaplarının üzerini streç filmle kapatın ve en az 8 saat bekletin.
Fırınınızı 175 derecede ısıtın ve muffin’lerin üzerindeki streç filmleri çıkarıp 18-22 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika soğutup servis edin.