Mısır unlu Karadeniz pizzası tarifi
Karadeniz mutfağının iki güzeli fasulye kavurması ve mısırla çok bizden bir pizza tarifi.
Yapımı için malzemeler
- Kıtır hamur için
- 175 gram mısır unu
- 1 çay bardağı un
- 10 gram yaş maya
- 2 çay bardağı ılık su
- 5 gram tuz
- 2,5 gram toz şeker
- 500 gram fasulye turşusu
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 200 gram tel peynir (Trabzon peyniri)
- Yarım su bardağı konserve mısır
- Fasulye turşusu kavurması
Mısır unlu Karadeniz pizzası tarifi Nasıl yapılır?
Maya, tuz, şekeri ılık suda karıştırın ve kabarana kadar 15-20 dakika bekleyin. Mısır ununu ve unun ortasını açın ve bu mayalı suyu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve üstünü nemli bezle örtüp 30 dakika bekletin. Turşuları bir tencereye koyup üstüne 1 litre su koyun ve hafif ateşte turşularınız yumuşayana kadar pişirip süzgeçle alın. Soğuyan turşuların suyunu iyice sıkın. Zeytinyağını ısıtın, piyazlık soğanlarınızı ve ezdiğiniz sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun. 3-4 cm boyutlarında doğradığınız turşuları ekleyip ağır ateşte kavurun ve soğutun. Hamuru yeniden yoğurup, un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın. Pizza hamurlarını yağlı kağıtlı fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne mısır, turşu kavurması ve tel peyniri serpin. Önceden ısıttığınız fırında 200 derecede 10-12 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin.