Meyve şerbeti tarifi
Eski hekimlerin şifa kaynağı, hazım kolaylaştırıcı, ferahlatıcı olarak önerdikleri şerbetin yemeklerle beraber tüketilmesi önerilir. Hazır şerbetlerin içerikleri sizi rahatsız ediyorsa çeşitli meyveleri kullanarak kolaylıkla evde şerbet yapabilirsiniz. Peki ama nasıl?
Yapımı için malzemeler
- 1 kase dolusu vişne
- 4-5 adet kuru erik
- 1 parça zencefil
- 6-7 adet karanfil
- 3 yemek kaşığı dolusu şeker
- 2 litre su
Meyve şerbeti tarifi Nasıl yapılır?
Şerbetin renginin güzel olması için tencereye ilk önce vişne ve şekeri koyun. Kısık ateşte rengini verene kadar karıştırın. Vişneler suyunu verince erikleri ilave edin. Zencefili birkaç parçaya bölüp karanfil ve tarçınla beraber ekleyin. Üzerine 3 litre su ekleyip yaklaşık yarım saat meyveler kendini verene kadar pişirin.
Ilındıktan sonra süzüp cam sürahiye alın. Buzdolabına kaldırın. Soğuk servis edin. Dilerseniz içine buz küpleri de ekleyebilirsiniz.
Tarifteki şeker yerine sıcaklıkta bozulmayan tatlandırıcı tercih edebilirsiniz. Mevsiminde bulunan kızılcık, nar, meyan kökü, gül yaprağı, koruk, ayva gibi birçok seçenek şerbet yapımında ayrı ayrı veya bir arada kullanılabilir.