GeriMeze Tarifleri Mercimekli köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mercimekli köfte tarifi

Mercimekli köfte tarifi

Mercimekli köfte (mercimek köftesi) yapmak çok kolay olsa da herkes kıvamını tam tutturamayabilir. Sizin için bugün kıvamı tam tutan nefis bir mercimekli köfte tarifi hazırladık. Vegan ve vejetaryenlerin de gönül rahatlıkla tüketebilecekleri protein deposu mercimek köftesi çay saatlerinden akşam yemeklerine her an keyifle yenebilecek bir lezzet. İşte garantili mercimekli köfte tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber

Mercimekli köfte tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle mercimekleri ayıklayıp yıkayın.

Ardından tencereye alıp üzerini geçecek kadar suyla iyice yumuşayana kadar haşlayın.

Suyunu çeken mercimeklerin üzerine ince bulguru da ilave edip kapağını kapatın ve yarım saat bekletin.

Kuru soğan ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.

İçine salçayı da ekleyip ocaktan alın ve mercimeklere ekleyin.

Maydanoz ve yeşil soğanı ince ince kıyıp baharatlarla birlikte diğer malzemelere ilave edin.

Malzemeleri elinizle yoğurup yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizle şekil verdiğiniz köfteleri yeşillikler, turşu ve çeşitli soslarla servis edin.