Mercimek köftesi tarifi
Vejetaryenlerin ve veganların da gönül rahatlığıyla tüketebileceği, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi, ağız sulandıran görüntüsüyle mercimek köftesi...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 kuru soğan
- 4 su bardağı su
- 6 dal taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Marul
Mercimek köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Mercimekleri iyice yıkayın. Tencereye alıp sıcak suyu ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çekince ocağı kapatın ve bulguru ekleyin, yarım saat kapağı kapalı dinlenmeye bırakın.
Ayrı bir tavada kıyılmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun, ardından içine salçayı ilave ederek iyice yedirin. Yarım saat dinlenen mercimeklere kavrulan salçalı soğanı ekleyin ve karıştırmaya başlayın. El yakmayacak duruma geldiğinde yoğurmaya başlayabilirsiniz.
Karışıma tuz ve baharatları ekleyip yoğurmaya devam edin. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da ekleyin. Küçük parçalar koparıp köftelere şekil vererek marul yaprakları üzerine dizin.