Mercimekli köfte tarifi
Mercimekli köfte ya da bir başka deyişle mercimek köftesi sevmeyen olamayacağına gönülden inanıyoruz. Hele bu tarifle yapılan mercimekli köfteleri en zor beğenenleri bile mutlu edecektir. Vegan ve vejetaryenlerin de gönül rahatlığıyla tüketeceği protein deposu mercimek köftesi özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzetleri arasına girecek.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
- 2 çay kaşığı tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
Mercimekli köfte tarifi Nasıl yapılır?
Mercimekli köfte hazırlarken öncelikle yapmanız gereken ilk şey, mercimekleri ayıklayıp yıkamak.
Temizlenmiş mercimeklerinizi bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Mercimekler suyunu çektiğinde ince bulguru da tencereye ilave edin ve kapağını kapatıp yarım saat kadar bekletin.
İnce ince kıydığınız soğanı sıvı yağda kavurun içine salçayı ekleyin.
Hemen ardından ocaktan alarak mercimeklere ekleyin.
İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ilave edin.
Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeleri el ile yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Köftelere şekil verdikten sonra marul veya roka yaprakları ile servis edebilirsiniz.