GeriKahvaltılık Tarifleri Menemenli ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Menemenli ekmek tarifi

Menemenli ekmek tarifi

Menemen genellikle ekmeği bana bana yiyince tadı çıkan bir lezzet. Biz bu muhteşem ikiliye başka bir gözle bakalım dedik ve menemeni ekmeğin içine hapsetmeye karar verdik. Bu kadar basit bir değişikliğin nasıl bir fark yarattığını görünce şaşıracaksınız.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 2 yumurta
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Sıvı yağ

Menemenli ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Bir dilim tost ekmeğinin kenar kısmını incecik kesip orta kısmından ayırın. Bir tavaya hafif yağ ekleyerek tost ekmeğinin kenar kısmını yerleştirin.

Yumurtayı çırpın, domatesi ve biberleri ince ince kesin. Çırptığınız yumurtaya domates ve biberleri ekleyin. Ardından pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Bunu tavanın içindeki tost ekmeğinin orta kısmına boşaltın. Kısık ateşte altı tutana kadar pişirin. Rendelenmiş kaşarı karışıma ekleyin.

Kestiğiniz ekmeğin orta kısmını kaşarın üstüne yerleştirin ve ekmeği ters çevirin. Ekmek kaşarla birleşsin diye hafifçe üstüne baskı uygulayın. Ardından servis edebilirsiniz.