GeriHamur İşi Tarifleri Mayasız pişi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mayasız pişi tarifi

Mayasız pişi tarifi

Hamur işi kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarının başında geliyor. Özellikle pişi denince akan sular duruyor. Ancak hamurunu yoğurmak, mayalanmasını beklemek derken pişi yapmanın zahmetine birçoğumuz katlanamıyoruz. Siz de aynı durumdaysanız 10 dakikada hazır olan mayasız pişi tarifimize mutlaka bir göz atın. Kabartma tozuyla yapılan bu pişi kahvaltıda da çay saatlerinde de vazgeçilmezleriniz arasına girecek.

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Mayasız pişi tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, su ve yoğurdu çırpın.

Kabartma tozu, tuz ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru iki parçaya bölüp yuvarlayarak beze yapın.

Bezeleri merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın.

Yuvarlak kurabiye kalıpları ya da çay bardağının ağzıyla kesip ortalarına çatal batırarak delik açın.

Tavaya yağı alıp kızdırın ve hamurları yağa atın.

Her iki tarafını da güzelce kızartıp kağıt havlu serilmiş bir tepsiye çıkarın.

Havlu yağını emince pişilerinizi yiyebilirsiniz.