GeriHamur İşi Tarifleri Mayalı poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mayalı poğaça tarifi

Mayalı poğaça tarifi

İsterseniz kahvaltıda, isterseniz 5 çayınızı yudumlarken tüketebileceğiniz enfes bir poğaça tarifimiz var. Hem kıtır kıtır oluyor hem de uzun süre bayatlamıyor. İçindeki beyaz peynir ve üzerindeki çörekotu da bu poğaçanın lezzetine lezzet katıyor. En yakın zamanda siz de denemelisiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram beyaz peynir

Üzeri için malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı çörek otu

Mayalı poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Büyükçe bir karıştırma kabına unu alın. Elinizle ortasına havuz açın. Açtığınız havuza süt, yumurta, yoğurt, un, tuz ve şekeri ilave edin. Eritilmiş tereyağını, maya ile birlikte kaba ilave edin. Hamuru yoğurun ve mayalanması için 1 saat bekletin.

Mayalanan hamurdan bezeler koparın. Kopardığınız bezeleri avucunuzda yuvarladıktan sonra elinizle bastırın. Ufaladığınız beyaz peyniri hamurların içine koyun ve katlayarak poğaça şekli verin.

Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.