GeriEt Yemeği Tarifleri Mardin usulü tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mardin usulü tava tarifi

Mardin usulü tava tarifi

Akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre. Yapımı çok zahmetli olmayan ve mutfağınızı da dağıtmayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tava yemeği Mardin'e has bir lezzet ve daha çok Derik ilçesinde yapılmakta. Sizde bu lezzetten mahrum kalmayın diye tava tarifini aşağıya yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram pirzola kuzu eti
  • 5 adet domates
  • 10 adet biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam baharat

Mardin usulü tava tarifi Nasıl yapılır?

Uygun bir tavada tereyağını eritin.

Sonra etleri tepsiye dizin ve doğradığınız biberleri ve domatesleri üzerine yerleştirin

Hazırladığınız tavayı fırına verin.

Yüksek ateşte yarım saat pişirin.

Piştikten sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun...