GeriMakarna Tarifleri Mantı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantı makarna tarifi

Mantı makarna tarifi

Mantı açamıyor ya da zorlanıyorsanız bu pratik tarif tam size göre! Tek yapmanız gereken kıymayı kavurup makarnaların içine doldurmak ardından normal makarna pişirir gibi suda haşlamak. Üzerine de mis gibi bir sarımsaklı yoğurt gezdirdiniz mi en nefis mantıları aratmayacak bir yemeğiniz oldu demektir. İşte çok pratik mantı makarnanın tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket mantı makarna
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 baş soğan
  • 5 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Mantı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyin. Kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini kıymalı harç ile doldurun.

Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın.

Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun. Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.