GeriKahvaltılık Tarifleri Mantarlı menemen tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı menemen tarifi

Mantarlı menemen tarifi

Mantar özellikle et yemeyenlerin sofrasında önemli yer tutan protein deposu bir sebze. Özellikle omlete çok yakışan mantarı, biz menemene transfer etmeye karar verdik, bizce çok da iyi yaptık. Tarifi denediğinizde siz de bize hak vereceksiniz...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 10 adet mantar
  • Tereyağı
  • Kekik
  • Tuz

Mantarlı menemen tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağ koyduğunuz tavaya ince kıyılmış biberleri ve rendelenmiş domatesi koyup kavurun.

Ayrı bir tavada doğranmış mantarları tereyağı ile kavurun. Domates ve biberlerin üstüne yumurtaları kırıp kavurduğunuz mantarları ilave edin. Bir tutam tuz ve kekik ekleyip karıştırın.

Menemeniniz hazır.