GeriAtıştırmalık Tarifleri Mantarlı lokma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı lokma tarifi

Mantarlı lokma tarifi

Mantarı çok seviyor ve sadece öğle ve akşam yemeklerinde değil diğer öğünlerde de tüketmek istiyorsunuz değil mi? O halde mantarlı lokma sizin için çok uygun bir tarif. Tadına doyamayacağınız mantarlı lokma kahvaltılarınızda farklı lezzetiyle size eşlik edecek! Çocuklar da bu atıştırmalığı zevkle tüketecek.

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 6 dilim tost ekmeği
  • 6 dilim jambon
  • 10 adet mantar
  • 25 gram margarin
  • 150 gram peynir (kaşar, dil, çedar veya beyaz)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Mantarlı lokma tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları temizleyin ve bir kaşık zeytinyağı ile soteleyin.

Bu karışıma jambonları, peynirleri, tuzu, karabiberi ve tereyağını ekleyerek blender'dan geçirin.

İçine iki yumurtanın akını ilave edin ve karıştırın.

Bu karışımı tost ekmeklerinin üzerine dağıtın.

Üç dilim tost ekmeğinin üzerine diğer üç dilim ekmeği mantarlı kısımları üst üste gelecek şekilde kapatın.

Hazırladığınız üç adet tostu ortalarından ikiye bölerek toplam altı adet üçgen tost elde edin.

Bu tostları önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa bulayın.

Sıvı yağda iki tarafını da kızartın.