Mantarlı kaşarlı panini sandviç tarifi
Bir İtalyan sandviçi olan panini, özel bir ekmeğin arasına çeşit çeşit malzemelerin doldurulması ve pişirilmesiyle yapılıyor. Biz bu tarifimizde vejetaryenleri düşünüp mantar ve kaşarlı bir panini sandviç hazırladık. Siz arzu ederseniz içine farklı malzemeler de ekleyebilir ve panini keyfinizi katlayabilirsiniz. Bu arada uyaralım: Bir tanesi asla yetmez!
Yapımı için malzemeler
- 2 adet tam buğdaylı panini ekmeği
- Tereyağı
- 15-20 adet kültür mantarı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 2 dilim kaşar peyniri
Mantarlı kaşarlı panini sandviç tarifi Nasıl yapılır?
Ekmeklerin iç kısımlarını erimiş tereyağlı tavada altın sarısı olana kadar kızartın.
Harcı için 15-20 adet kültür mantarını ince dilimleyin ve yine tereyağında yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında küçük doğranmış 3 diş sarımsağı da ekleyin. En son tuz ve karabiber ilave edin.
Ekmeğin alt kısmını yarısını folyonun içine yerleştirin. Üzerine sırası ile 2 dilim kaşar peyniri, mantarlı harç ve yine 2 dilim kaşar koyup diğer yarısını da üzerine kapatın ve folyoya sararak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Sandviçinizi ikiye bölerek servis edin.