GeriHamur İşi Tarifleri Lor peynirli poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lor peynirli poğaça tarifi

Lor peynirli poğaça tarifi

Siz de evinizde hamur işi tariflerine yer veriyorsanız, bu pratik lezzeti tatmalısınız. Çünkü lor peynirli poğaça hem çok pratik hem de çok ekonomik. İçindeki dereotu ve pul biber sayesinde farklı bir lezzete kavuşan lor peynirli poğaçayı mutlaka denemelisiniz. Pişman olmayacağınızı garanti edebiliriz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 3-4 bardak un

İçi için:

  • 2 bardak lor peyniri
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Lor peynirli poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Kaba, 1 yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup, içine azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin.

Hamurdan küçük parçalar koparıp, tabak şeklinde açın. Lor peyniri, dereotu ve pul biberini karıştırın. Hamurun ortasına yerleştirip, kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyin.

175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar kızartın.