GeriZeytinyağlı Tarifleri Lor dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lor dolması tarifi

Lor dolması tarifi

"Dolmanın içinde peynir olur mu?" dediğinizi duyar gibiyiz ama tarifi denedikten sonra fikriniz değişecektir. Erzurum'a ait olan lor dolması pazı yapraklarının, bulgur, soğan ve lor peyniri ile buluşmasının yanı sıra yöreye has tereyağı eklenerek sarılıp pişirilmesiyle nefis bir hale dönüşüyor. Bu yöresel lezzeti denemek isterseniz tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 2 su bardağı tuzsuz lor peynir 
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 500 gram tereyağı
  • Bir diş sarımsak
  • Yoğurt 
  • Tuz

Lor dolması tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak pazı yapraklarını iyice yıkayın.

Sonra saplarını ayıklayıp kaynar suda 1 dakika kadar haşlayın.

Haşlanan pazıları süzerek soğumaya bırakın.

Diğer taraftan, yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun.

Bulgur, lor, kavrulmuş soğan ve tuzu bir kasede karıştırıp pazı yapraklarına sarın.

Yağlanmış tepsiye dizip üzerine  bol miktarda tereyağı sürerek fırında orta sıcaklıkta pişirin.

Fırından çıkarıldıktan sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Eğer isterseniz üzerine tereyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun...