GeriÇorba Tarifleri Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi

Mercimek çorbası özellikle kış aylarının olmazsa olmazıdır. Doyurur, besler, yumuşacık kıvamıyla insanın içini ısıtır. Bu nedenle de neredeyse tüm lokantaların menülerinde yer alır. Nitekim lokanta usulü mercimek çorbasının lezzeti bir başka olur. Peki bu lezzete evinizde de ulaşabileceğinizi söylesek? İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz lokanta usulü mercimek çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Çorba için:

  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mercimekleri güzelce yıkayın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Sarımsakları ezin.

Tereyağını eritip soğan ve sarımsakları yağda kavurun.

Soğanlar pembeleşince unu da ilave edin ve kavurmayı sürdürün.

Bir yandan çırpma teliyle karıştırarak tavuk suyunu ekleyin.

Mercimekleri de ilave edin.

Son olarak suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Su kaynayınca tuzu da ekleyin ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Mercimekler pişince çorbanızı blender’dan geçirin.

İnce delikli bir süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı yeniden bir taşım kaynatın.

Bu esnada tereyağını eritip pul biberi yağda yakın.

Biberli yağı çorbanın üzerine döküp yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun…