GeriKek Tarifleri Limonlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu kek tarifi

Limonlu kek tarifi

5 çaylarının yanına ya da ansızın gelen misafirlerinize yapılışı çok kolay bir kek tarifi.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1,5 bardak kadar şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 paket vanilya

Limonlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Ön hazırlık olarak yuvarlak bir kalıbı yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Şeker ve yumurtayı bir kaba alın. Koyulaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi, vanilya ve limon suyunu ekleyip biraz daha çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Bir çatal yardımıyla karıştırın.

Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. 35-40 dakika orta hararetli fırında pişirin. Bu sürenin sonunda kekin ortasına bir bıçak batırın. Temiz çıkıyorsa kek hazır demektir. Biraz kalıbında bekletin, kalıbından ters çevirip çıkartın. Servis yapın.