Son Güncelleme:
Limon reçeli tarifi
![Limon reçeli tarifi](https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x422/5b0551f8e7aa3c1bc447b13b.jpg)
Bu nefis reçelin kaynarken tüm evi kaplayan o mis gibi kokusuna bayılacaksınız...
Yapımı için malzemeler
- 2 kilogram küçük boy limon
- 1 avuç karanfil
- 2 kilogram toz şeker
- 750 mililitre su
- Yarım limonun suyu
Limon reçeli tarifi Nasıl yapılır?
Limonları bol suyla yıkayıp kurulayın. Kaynar su dolu tencereye atıp 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın.
Limonların kabuklarını rendeleyin. Üzerine karanfil ve toz şeker ekleyip 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın.
Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.