GeriTatlı Tarifleri Limon dilimleri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limon dilimleri tarifi

Limon dilimleri tarifi

Limonun ferahlatıcı lezzeti bu tatlıya çok yakışıyor.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 175 gram un
  • 50 gram pirinç unu
  • 85 gram pudra şekeri
  • 140 gram tereyağı
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 4 limonun suyu
  • 3 yumurta
  • 200 gram pudra şekeri
  • 25 gram un

Limon dilimleri tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın kağıtlarını 21 veya 22 santimetre genişliğinde kesip hazırlayın.

Unu, pirinç ununu ve pudra şekerini soğuk tereyağıyla bir kaba koyun ve elinizle iyice yoğurun. İçine sütü ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine bastırarak tepsiye yayıp, fırında altın rengi olana kadar 15-20 dakika kadar pişirin.

Fırını 180 dereceye indirin. Limonun suyunu ve yumurtayı karıştırın. Sonra pudra şekerini ve unu bir kap içine koyun. İyice karıştırdıktan sonra limonlu yumurtayı ilave edip iyice çırpın. Pişirdiğiniz tabanın üzerine dökün ve 10-15 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğutun ve dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip servis edin.