Lebzuniye tarifi
Lebzuniye Diyarbakır'a özgü hafif bir tatlı. Badem ezmesi de denilen lebzuniyeyi eğer evinizde badem varsa kolayca yapabilirsiniz. Tatlı krizleriniz tuttuğunda güzel ve hafif bir kaçamak da olabilen bu tatlıyı yediğinizde vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı ağartılmış badem (payam)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 fincan su
Lebzuniye tarifi Nasıl yapılır?
Bademleri sıcak suya koyarak bir taşım kaynatın.
Ateşten alınan bademlerin üzerine soğuk su ilave ederek kabuklarını soyun.
Ağarttığınız bademleri iyice kuruttuktan sonra havanda dövün veya robotta çekin.
Diğer taraftan toz şekeri öğütüp pudra şekeri haline getirin.
Öğüttüğünüz şekeri bademlere ilave edip yağı çıkıncaya kadar birlikte iyice dövün.
Azar azar su ilave ederek hamur gibi yoğurun.
Yoğurma esnasında isterseniz gül suyu, karanfil veya tarçın ile tatlandırın.
Yoğurduğunuz bademli karışımı düz bir yüzeye bir parmak kalınlığında açarak baklava dilimi veya dikdörtgen şeklinde kesin. Afiyet olsun...