Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Lebeni tarifi
Kış mevsimi yaklaşırken çorba çeşitleri içimizi ısıtacak cinsten. Mardin mutfağından çok beğeneceğiniz lebeni, çok pratik bir çorba. Sadece 3 malzemeyle yapılıyor. Bu sizi şaşırtmasın çünkü tadı gayet nefis. Hem lezzetli hem de çok sağlıklı lebeni çorbasını mutlaka deneyin. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday (akşamdan ıslatılmış)
- 1 kilogram süzme yoğurt
- Tuz
Lebeni tarifi Nasıl yapılır?
Akşamdan ıslatılan buğdayları yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan buğdayları soğutun.
Soğuyan buğdayınıza yoğurdu ekleyin ve arzuya göre su ve tuz ilave edin.
Daha sonra çorbanızı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Çorbanız istenen kıvama gelince ocaktan alın ve kaselere koyarak sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...