GeriÇorba Tarifleri Lebeni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lebeni tarifi

Lebeni tarifi

Kış mevsimi yaklaşırken çorba çeşitleri içimizi ısıtacak cinsten. Mardin mutfağından çok beğeneceğiniz lebeni, çok pratik bir çorba. Sadece 3 malzemeyle yapılıyor. Bu sizi şaşırtmasın çünkü tadı gayet nefis. Hem lezzetli hem de çok sağlıklı lebeni çorbasını mutlaka deneyin. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (akşamdan ıslatılmış)
  • 1 kilogram süzme yoğurt
  • Tuz

Lebeni tarifi Nasıl yapılır?

Akşamdan ıslatılan buğdayları yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan buğdayları soğutun.

Soğuyan buğdayınıza yoğurdu ekleyin ve arzuya göre su ve tuz ilave edin.

Daha sonra çorbanızı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Çorbanız istenen kıvama gelince ocaktan alın ve kaselere koyarak sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...