GeriKahvaltılık Tarifleri Kuymak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuymak tarifi

Kuymak tarifi

Karadeniz yöresinden çıkmış ve neredeyse her yörenin gönlünde taht kurmuş bir lezzet kuymak. Tereyağı, kaşar ve mısırın ununun muhteşem buluşması da diyebiliriz onun için. Mıhlamadan en önemli farkı, kuymakta mısır unu daha çok ön plandayken, mıhlamada peynirin daha çok öne çıkması. Çok kısa sürede yapılan kuymağı denemek isterseniz, tarif hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 80 gram Trabzon peyniri veya kaşar peyniri
  • Bir çay kaşığı tuz

Kuymak tarifi Nasıl yapılır?

Tavaya tereyağını alın ve orta ateşte yakmadan eritmeye başlayın. Eriyen tereyağının üzerine mısır ununu karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin.

Mısır unu kavrulup göz göz olmaya başlayınca sıcak suyu eklemeye başlayın. Suyla birlikte 2-3 dakika daha kavurun. Ocağın altını kısın. Peynirleri atın ve karıştırmadan erimesini bekleyin. Erimeye başlayan peynirleri 2-3 kere tek yönde, alttan üste doğru karıştırın.

Kısık ateşte tereyağının yüzeye çıkmasını bekleyin. Tereyağı üste çıktığı zaman kuymağınız hazır. Ocaktan alıp, servis edebilirsiniz.