Son Güncelleme:
Kuymak tarifi
Kuymak Karadeniz Bölgesi'nin en sevilen lezzetlerinin başında geliyor. Özellikle kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı kuymağın malzemesi az, zahmeti neredeyse hiç yok. Bütün bu pratikliğine karşın tadına da doyum olmuyor. Aynı zamanda besin deposu olan kuymak nasıl yapılır diyorsanız işte cevabı...
Yapımı için malzemeler
- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
- 2 su bardağı mısır unu (fırınlanmış, iri taneli olanı tercih edilir)
- 1 su bardağı rende kaşar
- 4 su bardağı kaymaklı süt
Kuymak tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir bakır tavaya zeytinyağını koyun ve ateşe oturtun.
Hemen mısır unu ilave edip, büyük bir kaşıkla 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun. Sütü ilave ederken de sürekli karıştırmaya devam edin.
Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirip, kaşar peynirini ekleyin ve 2-3 dakika yine karıştırıp, altını söndürün.
Sıcak olarak servise sunun.