Kütük pasta tarifi
Kışın vazgeçilmezi kestaneyi mutfaklarınızdan eksik etmek istemiyorsanız işte size özel kestaneli bir tarif... Üstelik görüntüsü de çok şık. Yılbaşı gibi özel günlerde sofranızı şenlendirecek bu pastayı çocuklar da büyükler de çok beğenecek. İşte çok lezzetli ve pratik kütük pasta tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kestane
- 500 gram ince çekilmiş fındık
- 300 gram pudra şekeri
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kakaolu krem şanti
Süslemek için:
- Beyaz çikolata
Kütük pasta tarifi Nasıl yapılır?
Kestaneleri haşlayın.
Kabuklarını soyup küçük doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın.
İnce çekilmiş fındık ve pudra şekerini ilave edip yoğurun.
Hamuru streç film üzerine alıp kütük şeklinde sarın ve buzdolabında iki saat dinlendirin.
Üzeri için süt ve krem şantiyi geniş bir kasede çırpın.
Soğuyan pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın ve bir çatal yardımıyla çizikler atarak kütük şekli verin.
İki saat daha buzdolabında dinlendirin.
Üzerini ince doğradığınız beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.