Son Güncelleme:
Kuşbaşılı kolay pide tarifi
Kuşbaşılı pideyi görünce insanın bir an gözü korkuyor ama hiç korkmasın. Çünkü bu pidenin hamurunda 3 içinde 4 malzeme var. Hatta bunların biri su, biri de tuz. Yani çok az malzemeyle herkesi doyurup şaşırtacak bir yemek hazırlayabilirsiniz. Dahası görüntüsü ve lezzetiyle de alkışları toplayacaksınız. E daha ne olsun? O zaman gelsin tarifimiz...
Yapımı için malzemeler
- 3 su bardağı un
- Kıvam aldıracak kadar su
- 1 tutam tuz
İç harcı için:
- 200 gram kuzu kuşbaşı et
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
Kuşbaşılı kolay pide tarifi Nasıl yapılır?
Önce hamur malzemelerini karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Bir kenarda kısa süreliğine dinlenmeye bırakın.
Harcı için, etleri yağda kavurun, ardından ince doğranmış biberleri ve maydanozu ekleyin.
Hamuru pide gibi açtıktan sonra içini ekleyin ve kenarlarını kapatın
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 180 derecede fırına verin. Üstleri kızarınca pideniz hazır!