GeriEt Yemeği Tarifleri Kuşbaşılı güveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuşbaşılı güveç tarifi

Kuşbaşılı güveç tarifi

İçindeki yemeğin ağır ağır pişmesi ve topraktan gelen enfes lezzet, güveç yemeklerini adeta sofraların baş tacı yapıyor. "Akşama ne pişireyim?" diyenlerdenseniz Ankara mutfağının nefis kuşbaşılı güveci, tam da aradığınız gibi olabilir. Özellikle et sevenlerin aklını başından alacak bu yemeği denemek isterseniz, işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 kilogram kuşbaşı et
  • 1 kilogram pirinç
  • 500 gram tereyağı
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Su

Kuşbaşılı güveç tarifi Nasıl yapılır?

Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Soğanı da halka şeklinde doğrayıp, domateslerle birlikte güvece yerleştirin.

Üzerine etleri dizip su ilave edin.

Güvecin ağzı kapalı olarak fırına verin.

Pişen etleri farklı bir tabağa alın ve güvece, daha önce sıcak suda beklettiğiniz pirinci ilave edin.

Tuzunu ekleyip tekrar üzerini kapatın ve fırına verin.

Yaklaşık 10-15 dakika sonra daha önce pişen etleri pilavın üzerine yerleştirin.

10-15 dakika kadar fırında piştikten sonra çıkartın ve pilavın demlenmesi için ağzını sıkıca kapatın.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...