GeriPilav Tarifleri Kuru meyveli pirinç pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru meyveli pirinç pilavı tarifi

Kuru meyveli pirinç pilavı tarifi

Farklı bir lezzet arayanlar meyvelerle lezzetlendirilmiş bu pilavı çok beğenecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram pirinç
  • 100 mililitre ayçiçeği yağı
  • 400 mililitre sıcak su
  • 100 gram badem
  • 20 gram kuru kayısı
  • 20 gram kuru incir
  • 20 gram kuru erik
  • 20 gram kuru üzüm
  • Yarım çay kaşığı rende muskat
  • Yarım çay kaşığı dövülmüş kakule
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Kuru meyveli pirinç pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri bir kaba koyun, üzerine 4-5 parmak geçecek kadar ılık su ve bir miktar tuz ilave edin. Yaklaşık 20 dakika pirinçleri bu şekilde bekletin. Nişastasını atması için akan suyun altında birkaç kez yıkayın ve süzün.

70 mililitre ayçiçeği yağını bir tencerede kızdırın. Pirinçleri ilave edip orta ateşte 4-5 dakika kavurun. Kavrulmuş pirince sıcak et suyunu ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Yüksek ateşte pirinçler suyunu çekmeye başlayıp, göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısın, tencerenin kapağını iyice kapatın. Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre yaklaşık 10 dakika pişirin.

Pilav pişerken genişçe bir tavada kalan yağı kızdırın. Bademleri, kuru üzümleri, küp küp doğradığınız kuru kayısıları, incirleri ve erikleri ekleyip kızartın. Kızarttığınız malzemelerin yağını süzdürerek bir kenara alın. Pişen pilavın üzerine baharatları ekleyip tencere ile kapak arasına bir havlu koyun ve kapağı kapatın. Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Pilav dinlendikten sonra fıstık, badem, üzün, erik ve kayısıyla da ekleyip tahta bir spatula veya düz bir kevgirle pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırın. Sıcak servis yapın.