GeriPasta Tarifleri Kuru kayısılı pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru kayısılı pasta tarifi

Kuru kayısılı pasta tarifi

Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan bu pasta tarifine bayılacaksınız! Üstelik içinde 1 gram şeker olmadığına da inanamayacaksınız çünkü bütün tadını kayısı ve üzümden alıyor. Tarçın aromasıyla da lezzeti tamamlanan bu pastayı gönül rahatlığıyla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt

İç malzemesi:

  • 2 su bardağı kuru kayısı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kuru kayısılı pasta tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, tereyağı, süt ve un koyup bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin.

Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin. Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.

Hamurdan 2 eşit beze yapın. Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba yerleştirip hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın. Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun. Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.