GeriSebze Yemeği Tarifleri Kuru börülce yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru börülce yemeği tarifi

Kuru börülce yemeği tarifi

Kış aylarında baklagiller sofralarımızın baş köşesindeki yerini alıyor. Fasulyeye nohuta alternatif arıyorsanız kuru börülce de nefis bir yemek malzemesi olabilir. Yanında pilavla servis ettiğinizde herkesin bayılacağını söyleyebiliriz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Sıvı yağ
  • 300 gram kuru börülce
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • Et suyu

Kuru börülce yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Kırmızı biber ile soğanı ve salçayı kavurun. Geceden ıslatılıp haşlanmış börülceleri ilave edip biraz daha kavurun. Üstüne çıkacak kadar su koyup tuzunu ve et suyunu ilave edin.

Kaynayana kadar yüksek ateşte sonrasında ise kısık ateşte pişirin.