GeriÇorba Tarifleri Kuru bamya çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru bamya çorbası tarifi

Kuru bamya çorbası tarifi

Kolayca hazırlanabilen bu çorba bamya sevenlerin vazgeçilmezi olmaya aday!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram kuşbaşı koyun eti
  • 25 gram kuru bamya
  • 1,5 kaşık tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuru bamya çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun. Ovduktan sonra bir tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun. 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın. Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın.

Bir başka tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar tereyağıyla kavurun. Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin. Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün.

Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.