GeriÇorba Tarifleri Kurşun aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kurşun aşı tarifi

Kurşun aşı tarifi

Kurşun aşı, nohutlu etli yemek olarak da bilen var çorba olarak da... Çorba denilecekse de böyle doyurucu bir çorbanın üzerine başka bir yemek yiyebileceğinizi sanmıyoruz. Kayseri'de kurşun aşı denilen bu yemeğin adı yöreden yöreye değişiyor ve lülük aşı da deniyor. Kurşun aşını denemek isterseniz tarifini aşağıya yazdık. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Sıvı yağ
  • Bir tutam tuz

Köfteleri için;

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

Kurşun aşı tarifi Nasıl yapılır?

Bulgur ve irmiği sıcak suda bekletin. Üzerine tuz da ilave edin.

Bulgur şiştikten sonra yumurta, un ve biber salçasını ilave edip iyice yoğurun.

Misket şeklinde köfteler yapıp yuvarlayın.

Kuşbaşı etleri tencereye biraz yağ ekleyip mühürleyin.

Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip birlikte kavurun.

Biber ve domates salçasını da ilave edip kavurmaya devam edin.

Sıcak su ekleyin kaynamaya bırakın.

Yeşil mercimek, nohut, tuz ve misket köfteleri ekleyip bir taşım kaynatın.

Köfteler piştikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...