GeriTatlı Tarifleri Künefe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Künefe tarifi

Künefe tarifi

Ortadoğu'nun dört bir yanında yapılan künefenin Türkiye'deki adresi Hatay. İşte künefe tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 200 gram tel kadayıf
  • 300 gram dil peyniri
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
  • 4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

Künefe tarifi Nasıl yapılır?

Toz şeker, su, limon suyu ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip, üzüm pekmeziyle karıştırın ve tepsiye yayın.

Kadayıfları eritilmiş tereyağına bulayın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip, iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın ve iyice bastırın. 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile süsleyip afiyetle yiyin.