Künefe tadında kuru baklava tarifi
Yemek stilisti ve gastronomi danışmanı Aydan Üstkanat, hafif bir bayram tatlısı tarifi paylaştı.
Yapımı için malzemeler
- 12 yaprak hazır baklava yufkası
- 200 gram künefe peyniri (tuzsuz çeçil)
- 300 gram ceviz
- Tereyağı
- Agave şurubu veya bal
- Kurutulmuş gül ve su
Künefe tadında kuru baklava tarifi Nasıl yapılır?
6 yaprak baklava yufkasını aralarına su sürerek kat kat hazırlayın. Üzerine eritilmiş tereyağını ince tabaka halinde sürüp peynir ve cevizi eşit olarak yayın. Tekrar 6 kat baklava yufkasını aralarına su sürerek kat kat döşeyin. Üzerine tekrar fırça ile yağ sürün. Kare dilimlere ayırın ve 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan baklavaların üzerine arzu ederseniz bire bir ölçekte hazırladığınız şekerli şurubu ya da bal veya agave şurubunu dökerek tatlandırın. Bekletmeden üzerine gül yapraklarını serpin. Soğuyunca servis edin.