GeriBörek Tarifleri Kulak böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kulak böreği tarifi

Kulak böreği tarifi

Börek sevmeyen yoktur. Bir de bu börek yağda kızartılıyorsa daha da bir lezzetli olur. Isparta mutfağına ait kulak böreği de böyle lezzetine doyum olmayan böreklerden. Günün her saatinde yenebilecek bu böreği siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Kıymalı iç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Baharatlar

Peynirli iç harcı için:

  • 500 gram peynir

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Kulak böreği tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, su ve tuzu bir kaseye koyup karıştırarak hamur elde edin.

Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırıp yufka gibi açın.

Önceden hazırladığınız peynirli ya da kıymalı harcı yufkanın üzerine koyun.

Üzerine açtığınız diğer hamurdan kapatın ve küçük yarım daireler şeklinde keserek yağda kızartın.