GeriHamur İşi Tarifleri Kül çöreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kül çöreği tarifi

Kül çöreği tarifi

Çankırı mutfağına özgü bir lezzet olan kül çöreği malzemeleri ve yapılışı bakımından çok basittir. Özellikle çayın yanında çok iyi giden kül çöreği, birkaç basit malzemeyle ortaya nefis hamur işleri çıkarmak isteyenler için çok uygun bir seçenek. İşte çok beğeneceğiniz kül çöreği tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 kilogram un

Kül çöreği tarifi Nasıl yapılır?

Bütün malzemeleri derin bir kaba koyup yoğurun. 

Yoğurduğunuz hamuru 4-5 parçaya bölün ve bir oklava yardımıyla inceltin.

Her parçayı folyoya sararak ocakta kalan kül ve korların arasına yerleştirin.

Üzerini kenardaki kül ve korlarla kapatın.

Çörekler piştiğinde sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...