Kremalı armut göbeği tarifi
Yemekten sonra severek yiyebileceğiniz hafif bir tatlı tarifi.
Yapımı için malzemeler
- 6 adet büyük boy dolgun armut
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 125 gram bitter ya da normal çikolata
- 1 çay bardağı süt
- 125 gram bitter ya da normal çikolata
- 1 çay bardağı süt
Kremalı armut göbeği tarifi Nasıl yapılır?
Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye armutların göbeği üste gelecek şekilde yan yana dizin. Üzerine toz şekeri serpiştirip kenardan suyu ekleyin ve orta ateşte en az 12 dakika kadar, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin. Ocağın altını kapatıp armutları soğumaya bırakın.
Derin bir kasenin içinde sütle krem şanti iyice katılaşıncaya kadar çırpın. İçine toz tarçın da katın. Hemen buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
Çikolatayı elinizle kırıp ufak parçalara ayırın ve küçük bir tencereye koyarak üzerine de sütü ekleyip çok kısık ateşin üzerinde yavaş yavaş erimeye bırakın.
Armutları bir servis tabağına yerleştirin. Bir çay kaşığıyla göbeklerini hafifçe oyun. Oyarak çıkardığınız armut içlerini ezip dolaptan çıkardığınız krem şantinin içine katın. Bu krem şantiden kaşıkla parçalar alarak armutların oyulmuş kısımlarına doldurun. Üzerlerine böğürtlen de koyarak servis edebilirsiniz.