GeriHamur İşi Tarifleri Köy kahkesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köy kahkesi tarifi

Köy kahkesi tarifi

Çayın yanında harika giden bir tarifimiz var. Gaziantep'e özgü bu tarif aynı zaman da tescillenmiş bir lezzet. Uzun süre saklansa bile bayatlamaması da sevilen bir özelliği. İşte nefis köy kahkesi tarifi... Şimdiden afiyet olsun.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı anason
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 yemek kaşığı susam
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Köy kahkesi tarifi Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri derin bir kaba koyup iyice yoğurun.

Üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Yoğurduğunuz tüm malzemelere kabartma tozunu ve unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.

Buradaki önemli nokta hamuru oldukça yumuşak yapmanız. Yani hamur elinize yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta veya iki elinizin arasında uzattığınız hamurun uçlarını birleştirip yağladığınız tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.