GeriHamur İşi Tarifleri Kömbe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kömbe tarifi

Kömbe tarifi

Hatay mutfağı birbirinden nefis tatlarla dolu. Bir çeşit kurabiye olan kömbe tarifi de bu güzel şehrimizin eşsiz lezzetlerinden sadece biri. Enfes baharatlarla tadını katlayan bu muhteşem kurabiye çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden biri olacak. Eğer denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı muskat
  • Tuz
  • Dövülmüş damla sakızı
  • Susam

Kömbe tarifi Nasıl yapılır?

Bir kasede yağ, şeker ve sütü bir kasede güzelce karıştırın.

Ardından diğer malzemeleri de ekleyip unla beraber yoğurun.

Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp susama bulayıp şekillendirin.

Orta sıcaklıktaki fırında da pembeleşinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun.