GeriHamur İşi Tarifleri Köle hamuru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köle hamuru tarifi

Köle hamuru tarifi

Köle hamuru hayatınız boyunca karşılaşabileceğiniz en basit hamur işlerinden biri. Tek yapmanız gereken unu suda pişirip üzerine tereyağı gezdirmek. Daha sonra isterseniz tatlı isterseniz tuzlu bir sosla birlikte gönlünüzce tüketebilirsiniz. İşte Kastamonu mutfağından kolay ve lezzetli köle hamuru tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Un
  • Su
  • Tereyağı
  • Pekmez

Köle hamuru tarifi Nasıl yapılır?

Suyu tencerede kaynatın.

Unu azar azar ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Koyulaşmış hamurdan bir kaşık yardımıyla parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.

Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip hamurları pekmeze bandırarak yiyebilirsiniz.

Hamurları pekmez yerine sade ya da sarımsaklı yoğurtla da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…